Om Novellix

Ideen til Novellix blev født da Lena Hammargren, en af Novellix’ grundlæggerne, stod på togstationen i Uppsala. Hun ville have noget at læse i toget. Rejsen hjem til Stockholm skulle kun tage 40 minutter, så hun ville ikke kunne nå at læse en ny roman. Togrejsen blev uden litteratur, men efter at have fået øje på Pixi-bøgerne ved disken, blev ideen til Novellix født. Novellix skulle være som en Pixi-bog for voksne! En læseoplevelse i et grafisk tiltalende og let tilgængeligt format, tilpasset den, som vil have mere læsning i sit liv, men som har svært ved at finde tiden til det. 

I foråret 2011 udkom de første noveller, og siden da er virksomheden vokset. I dag findes Novellix’ bøger hos mange forhandlere rundt omkring i Sverige, og forlaget har udgivet tæt på 200 titler, både klassikere og nyskrevne noveller på svensk. Samtlige bøger har originalomslag af skandinaviske grafiker og illustratorer, og er trykt på FSC-certificeret papir.

I efteråret 2019 lancerede Novellix sit koncept i Danmark. De første udgivelser på dansk talte både ældre og nyere klassikere, fra Henrik Pontoppidan til Helle Helle. Siden opstarten er der også udkommet nyoversættelser af kærlighedsklassiker af bland andet Virginia Woolf og Oscar Wilde. I maj 2020 udkom de fire første helt nyskrevne noveller af danske forfattere.

Kontakt
Frida Kristina Ströberg
frida@novellix.dk
TLF. +45 28 26 22 68